Aktuellt eller snart aktuellt

Inlägg den 23 maj 2023
I går sprang jag från Höganäs till Råbocka i Ängelholm, 45 km, som träning inför kommande  ultror (första om fyra veckor - Sydkusten Ultra 100 km) men också för att njuta av Skåneleden och det magiska Kullaberg samt idyllerna Mölle, Arild, Skäret, Svanshall, Rekekroken och Jonstorp. Film finns på "
löpturer i Skåne". Har nu också planerat min färd över Skåne från den östligaste punkten vid Grundsjön i Bromöllas kommun till Kullabergs och Skånes västligaste punkt nedanför fyren. Har bokat övernattningar den 1 - 3 september så det blir först om tre månader men det blir garanterat! Distansen är ca 170 km, som jag kutar på glest trafikerade vägar som  "Via Michelin" väljer ut åt mig. Jag tar tre dagar på mig. För har jag kutat från norr till söder (170 km) som jag gjorde förra hösten så måste jag ju bara kuta från öst till väst.


Inlägg den 14 maj 2023 (uppdaterat inlägg)
Det som är aktuellt just nu är att jag gjort om denna sida utforskaskane så att man kan se de filmer jag gjort uppdelade i olika filmkanaler (kategorier) och under varje kategori kan de ses i led och etappordning eller i datumordning. Det har varit ett tidskrävande jobb att kopiera filmer från min youtubekanal "löpargubben", där jag har över 300 filmer och där de legat ganska oorganiserade, till nya youtubekanaler. När detta skrives är arbetet inte helt klart. Fysiska aktiviteter just nu är att jag cyklar de nya skånska regionala cykellederna  där Ystad - Båstad nr 102, 255 km och Lomma - Kristianstad nr 103, 145 km är avklarade men att en återstår Kristianstad - Ängelholm nr 101, 175 km. Cykellederna invigs av Region Skåne den 3 juni och på den förträffliga sidan cykelledenskane.se   kan man läsa allt om dem. Hoppas ha cyklat nr 101 innan slutet på maj för jag måste också springträna inför ultraloppet Sydkusten Ultra, som går den 18 juni (från Falsterbo Fyr till Ale Stenar/Kåseberga 100 km). Då det är mitt näst sista ultralopp (tror jag) så vill jag så gärna klara det. Tiden att klara det är från att solen går upp i Falsterbo till solen går ner vid Ale Stenar.