Paddla i Skåne
från maj/juni 2021 kommer här att läggas in filmer från skånska åar, kanaler (Malmös), sjöar och skånska kusten sett från en luftkajak

Drömmar och ideer om att se mer av Skåne, ett landskap som jag älskar, får aldrig bara stanna vid drömmar och ideer, så därför drar jag i gång projektet "Paddla i Skåne" under 2021. Projektet innebär att jag kommer att paddla runt Skånes ca 40 mil långa kust samt i alla större sjöar och åar samt i kanaler (Malmös) i en luftkajak (av märket Advanced Elements Frame TM 1, bild nedan). Kajaken som tillsammans med annan utrustning väger ca 25 kg ska jag bära med mig i en stor ryggsäck och ibland på dragkärra och ta mig vandrande eller springande till iläggs- och upptagsplatser från och till Skånetrafikens tågstationer och busshållplatser.   Det kommer att bli en utmaning att bära kajaken och annan utrustning i en ryggsäck. En ryggsäck som inte direkt är gjord för långa vandringar men någon mil här och där ska jag klara. Min utrustning kan ses på bilden nedan. 

Precis som mitt spring på Skåneleden och cykling i Skåne kommer jag att dokumentera mina paddlingar i filmer här och  på min Youtubekanal   "Löpargubben".  Hur kajaken och annan utrustning packas upp och ner i ryggsäcken samt kajaken i vattnet visas i nedanstående film från Snogeholmssjön den 19 maj 2021.

Välkommen hit för att se kommande filmer om mina paddlingar i skånska vatten.