Paddla i Skåne
Med början 2022  kommer filmer från alla större skånska åar, kanaler (Malmös), sjöar och delar av skånska kusten sett från en luftkajak

Drömmar och ideer om att se mer av Skåne, ett landskap som jag älskar, får aldrig bara stanna vid drömmar och ideer, så därför drar jag i gång projektet "Paddla i Skåne" under våren 2023. Under 2022 har jag p g a skador och covid/influensa inte kommit i gång som jag hade tänkt. Projektet innebär att jag kommer att paddla delar av Skånes ca 40 mil långa kust samt i alla större sjöar och åar samt i kanaler (Malmös) i en luftkajak (av märket Advanced Elements Frame TM 1, bild  med övrig utrustning nedan). Kajaken som tillsammans med annan utrustning väger nästan  25 kg ska jag bära med mig i en stor ryggsäck och ta mig vandrande eller springande till iläggs- och upptagsplatser från och till Skånetrafikens tågstationer och busshållplatser. Ibland kommer jag dock att köra bil paddlingar.   

Precis som mitt spring på Skåneleden och cykling i Skåne kommer jag att dokumentera mina paddlingar i filmer här och  på min Youtubekanal   "Löpargubben".  Hur kajaken och annan utrustning packas upp och ner i ryggsäcken samt kajaken i vattnet visas i nedanstående film från Snogeholmssjön den 19 maj 2021.

Välkommen hit för att se kommande filmer om mina paddlingar i skånska vatten.