Skåneleden

Under 2019 sprang jag och filmade  hela den fantastiska Skåneleden, 130 mil, vars första etapper invigdes 1978 (Kust till kustleden) och den sista leden Vattenriket så sent som  2020  och 2021, som jag då sprang   Mina  filmer redovisas var för sig för varje etapp för Skåneledens sex delleder samt i de enligt mig bästa etapperna och rundslingorna.   Filmernas huvudsyfte är att visa miljön och naturen längs leden.   Filmerna är skapade med enkel utrustning  och finns här och på min   Youtubekanal  "Löpargubben".    Jag hoppas att min sida  kan vara ett komplement till  skaneleden.se  och deras mycket informativa sida.  Nedan finns också en karta över lederna och en film om hela Skåneleden.  

Skåneled 1, Kust till kustleden, Sölvesborg - Ängelholm

Kust till kustleden, SL1 är 370 km lång och har 27 etapper. Klicka för info och filmer om varje etapp samt en film om hela leden.

Skåneled 2, Nord till sydleden, Hårsjö - Trelleborg

Nord till sydleden, SL2 är 330 km lång och har 32 etapper. Klicka för info och filmer om varje etapp samt en film om hela leden.

Skåneled 3, Ås till åsleden, Åstorp - Brösarp 

Ås till åsleden, SL3 , är 162 km lång och har 14 etapper. Klicka för info och filmer om varje etapp samt en film om hela leden.

Skåneled 4 , Österlenleden,  Ystad - Österlen - Ystad  

Österlenleden, SL4 , är 188 km lång och har 14 etapper. Klicka för info och filmer om varje etapp samt en film om hela leden.

Skåneled 5, Öresundsleden Utvälinge - Malmö 

Öresundsleden,  SL5 , är 214 km lång och har 18 etapper. Klicka för info och filmer om varje etapp samt en film om hela leden.

Skåneled 6, Vattenriket, Nyehusen - Arkelstorp

Vattenriket, SL6 , är 70 km lång och har 6 etapper. Klicka för info och filmer om varje etapp samt en film om hela leden.

Skåneledens 10 bästa etapper och rundslingor

Här finns info och filmer om vad jag tycker är Skåneledens bästa etapper och rundslingor.

Skåneleden igen

Här fyller jag på med nya filmer från etapper och leder eller delar av etapper och delar av leder som jag springer/vandrar igen. 

Jag tog mig till olika etapper med Skånetrafiken så vissa dagar kunde det bli någon mil extraspring från tåg- eller busstationer till etappstarter och etappslut. Utöver de ca 130 mil jag sprang på Skåneleden, så blev det drygt 20 mil transportspring. Jag tillbringade många timmar på Skånetrafikens tåg och bussar (betydligt mer än 100) och vissa dagar blev det så mycket som 5 - 6 timmar t o r.  Ibland blev det dock lite för svårt med transportlogistiken, så då blev jag körd i bil eller så körde jag själv. Filmen nedan är inspelad av Skåneleden och gjordes hösten 2021 eftersom jag sprungit hela Skåneleden samt cyklat alla skånska nationella cykelleder och filmat.