Skåneleden igen

Här fyller jag på med etapper och leder som jag springer eller vandrar igen

Österlencirkeln 34 km från Torparebron i Brösarp - Agusa - Alunbruket - Vantalängan - Torparebron den 7 sept 2021

Skåneledens absolut finaste och bästa rundslinga är enligt mig, Österlencirkeln. Den är 34 km lång och börjar vid Torparebron i Brösarp, där bussen Skåneexpressen mellan Kristianstad och Ystad stannar, så den är verkligen lättåtkomlig och inte nog med det. Det är en suverän vandringsled över t ex en helg med flera vindskydd, bl a i Agusa, vid Alunbruket och Vantalängan.

För mig är det lite som det ska vara på en vandring omväxlande natur och lite kuperad terräng. Vandrar man sedan i slutet på augusti fram till slutet på september så blommar ljungen i hela Drakamöllans Naturreservat, vilket ger mig i a f ”en naturlig berusningsgrad”. Men det finns så mycket annat vackert också, bokskogarna på åsarna, Verkeån som sakta rinner fram, det gamla Alunbruket från i början av 1600-talet, Hallamölla vattenfall och kvarn. Mot slutet av vandringen om man som jag började mot Agusa så kommer man till Vantalängan med flera fina vindskydd. Efter Vantalängan är det sedan backe upp och backe ner i Naturreservatet ”Brösarps Norra Backar”. Detta är enligt mig en höjdare på Skåneleden som jag gärna rekommenderar. Tyvärr tog batteriet i min actionkamera slut så de sista två kilometerna över Brösarps Backar fick dokumenteras med foton från mobilen.Österlenleden igen i sex dagsetapper maj/juni 2020
I maj och juni 2020 sprang jag hela Österlenleden, ca 18 mil igen, då jag ville uppleva leden i full grönska. Då jag sprang den  2019 så var det i februari. Skåneleden är dock alltid en given vinnare oavsett om det är höst, vinter, vår eller sommar. Nedan kommer  filmer, som innehåller  flera Skåneledsetapper beoende av att jag gjorde en film/dag då jag sprang. Här finns ingen textinfo om etapperna men info om varje etapp på Österlenleden finns då jag sprang den första gången 2019, länk här. 
Etapp 1 och 2, SL4, Ystad - Löderups Strandbad, 25 km den 22 maj 2020
 Etapp 3 och 4, SL4, Löderups Strandbad - Simrishamn, 30 km, den 25 maj 2020

Etapp 5 och 6, SL4,  Simrishamn - Brösarp, 30 km, 1 juni 2020 

Österlencirkeln är del av etapp 6 + etapp 7, 7A och 7B, SL4, 34 km  1 juni 2020
Etapp 8 – 11, SL4, (Alunbruket – Heinge – Lövestads åsar – Vitabäck – Snogeholm), 37 km, 9 juni 2020
Etapp 12, SL4,   Snogeholm - Ystad,  24 km, 12 juni 2020